top of page

Kaukolämpö tarjoaa vastinetta rahalle

Pedersöre Lämpö pyrkii tuottamaan lämpöä asiakkaan kannalta tehokkaimmalla ja kilpailukykyisimmällä tavalla.

TIETOA KAUKOLÄMMÖISTÄ

Kaukolämpö kuuluu Suomen yleisimpiin lämmitysmuotoihin. Sen suosio johtuu siitä, että se on yksinkertainen, turvallinen, ympäristöystävällinen ja hinta on kilpailukykyinen.

Kaukolämpöä tuotetaan lämpölaitoksissa. Polttoaineena käytetään metsäperäisiä raaka-aineita (energiapuu, puut, kuori, lastut), turvetta, nestekaasua ja öljyä. Pedersöre Lämmöllä on lämpölaitoksia Pännäisissä, Edsevössä, Lepplaksissa, Lillbyssä, Sandsundissa, Ala-Ähtävällä ja Ähtävällä. Pedersöre Lämpö tuottaa täällä hetkellä 99% kaikesta energiasta metsäperäisistä raaka-aineista. Vuosittainen tuotanto on noin 20 GWh.

Kaukolämpö siirretään asiakkaille kuumana vetenö maan alla sijaitsevassa kaksiputkisessa kaukolämpöverkossa. Asiakkaan lämmönvaihtimen välityksellä lämpö siirtyy vedestä elementteihin ja/tai lattialämmitykseen sekä hanoihin ja suihkuihin. Vesi palaa jäähtyneenä takaisin lämmityslaitokseen uudelleen lämmitettäväksi.

 

Sinun tarvitsee vain asettaa lämmönvaihtimesi valitsemallesi lämpötilalle - me hoidamme loput. Täällä olemme keränneet tietoa siitä, miten kulutusta voi optimoida ja kustannukset pitää mahdollisimman alhaisina.

Haluatko tietää enemmän kaukolämmöstä? Kaukolampo.fi sivusto sisältää hyödyllistä tietoa.

bottom of page